İslam ümmetinin başıboşluğunu fırsata çeviren küffar coğrafyamızı talan etti. Bir Kurban bayramına daha gözüyaşlı giriyoruz

Son yüzyıl İslam tarihinin en zor zamanlarını teşkil ediyor. Osmanlının yıkılması ve hilafetin ilgasıyla başsız kalan ümmet coğrafyası, emperyalist haçlılar, Yahudiler, Şii ve putperestlerin işgal, tecavüz ve katliamlarına sahne oldu.

İçinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde coğrafyamızın birçok yerinden çığlıklar yükseliyor:

Arakan kan ağlıyor

Myanmar’ın Arakan eyaletinde yaşayan yüz binlerce Müslüman, yetmiş beş yıldan beri çok büyük bir zulüm ve baskının pençesinde kıvranıyor. Geçtiğimiz haftadan bu yana Budist zulmü artarak çoğalıyor. Budist yönetimin teşvikiyle Rohingya Müslümanlarına saldıran vahşi milisler binlerce insanı katletti. Bölgeden kaçabilen insanları sınırdan içeri sokmayan Bagladeş yönetiminin hain tavrı sebebiyle bölge halkının yaşadığı zulümler içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Afganistan işgali son bulmuyor

Önce Rus sonra ABD işgaliyle karkı karşıya kalan Afganistan'da ABD askerleri yeni bir katliam gerçekleştirdi. Son hava saldırısında ABD hava kuvvetleri çoğu çocuk ve kadin 28 Afganı katletti.

Irak'ta ABD-İran ittifakı

Irak işgali İran-ABD ittifakını gün yüzüne çıkardı. İran güdümlü Şii (rafizi) milislere hava saldırısıyla destek veren ABD Musul ve Telafer'de Müslüman beldelerini işgal ediyor.

Suriye çıkmaz sokak

Yakın bir zamanda bin yıllık Müslüman kenti Halep Nusayrilerin eline geçti. Belki de Halep'te ilk defa bir bayram namazı kılınamayacak.

Suriyeli Müslümanları bayramdan sonra büyük bir tehlike bekliyor. İran, Rusya ve ABD İdlip'i işgal etmeye hazırlanıyor.

Somali'de ABD hava saldırıları başladı

Somali'de sözde hükümeti batı destekli aşiretler yönetiyor. Somali hükümeti aldığı son kararla ABD'ye ülke topraklarında İHA saldırıları yapma yetkisi verdi. ABD İHA'lari Mogadişu'nun güneyinde ki el-Barire bölgesine iki hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda 3'u çocuk 10 sivil şehit oldu.

Yemen'de insanlık trajedisi yaşanıyor

Yemen halkı bir yandan açlık ve salgın öte yandan İran-ABD işgal ve hava saldırılarıyla boğuşuyor.
Kolera vakası sayısı 55 bini aştı. 7 milyon kişi açlıkla boğuşuyor.

Afrika'nın en batısından Asya'nın en doğusuna kadar açlık, işgal ve tecavüzler artarak devam ediyor. İşte böyle bir ortamda Kurban bayramına giriyoruz.

Allah avc. kesilen kurbanların kanlarıyla katledilen Müslüman kanlarının hatrına ümmeti içinde bulunduğu kara günlerden felaha ulaştırsın.